Klienthistorier

Har du kendskab til en livs- eller sygdomshistorie, din egen eller fra venner eller slægtninge, som er af psykisk karakter, hvor udfaldet var enten af negativ eller positiv karakter, som måske kan hjælpe andre i lignende situationer, er du velkommen til at sende mig den, hvorefter jeg vil indsætte den her på siden. Din mail adresse vil IKKE blive offentliggjort, blot jeg har Navn og adresse på indsenderen af historien.
Min mail adr.: sorrenlevin@gmail.com

Vores tankemønstre er umådelig stærke energier og har stor indvirkning på alle celler i vores krop. Når vi tror at “noget” hjælper, virker det! (placebo effekten) – hvis vi ikke tror det hjælper, får vi også ret (Nocebo effekten!)

I bogen “Placebo Effekten” af Joe Dispenza beskriver han en historie som blev udført allerede i slutningen af 1950´erne af to forskergrupper, hvor de sammenlignede det, som dengang var standardoperationen for angina pectoris eller hjertekrampe, med en placebo behandling. Forskergrupperne, hvoraf den ene befandt sig i Kansas City og den anden i Seattle, fulgte samme fremgangsmåde med at opdele deres forsøgspersoner i to grupper. Den ene modtog den sædvanlige behandling med underbinding af brystarterierne og den anden en fingeret operation. Kirurgerne lagde det samme snit i patientens bryst, som de brugte ved den rigtige operation, blotlagde arterierne, men syede så bare patienterne sammen igen, uden at foretage sig ydeligere. – Resultatet af de to undersøgelser lignede hinanden til punkt og prikke: 67% af de patienter, som havde modtaget den rigtige operation, havde færre smerter og havde brug for mindre medicin, mens 83% af dem der havde modtaget den fingerede operation, oplevede en tilsvarende forbedring. Placebooperationen havde i realiteten fungeret bedre end den virkelige operation! – Kan det tænkes, at patienterne, som havde modtaget den fingerede operation, troede så stærk på, at de ville få det bedre, at de faktisk fik det bedre – alene på grund af deres positive forventninger? Og hvis det er muligt, hvad siger det så om den virkning, vores daglige tanker, hvad enten de er positive eller negative, har på vores krop og vores helbred?

Klienthistorie:

En af mine klienter kom til mig med ondt i venstre skulder. Skaden var opstået i løbet af få dage. Jeg spurgte om han havde foretaget sig noget fysisk arbejde de sidste dage, men han meddelte at det havde han ikke, kun de sædvanlige gøremål. Efter en snak frem og tilbage spurgte jeg om han havde haft nogle ubehagelige oplevelser. Det benægtede han. Jeg sagde til ham at noget VAR sket som han ikke havde registreret, ellers ville han jo ikke have ondt i skulderen. Han sagde så, efter en tænkepause, at han havde talt i telefon med sin svigermor for et par dage siden, og var irriteret over at han skulle tale med hende, idet de ikke var på god fod med hinanden. Hun havde ringet og skulle tale med sin datter, men hun var lige optaget i 10 minutter og havde bedt ham om at holde forbindelsen til hun var klar til at tale med sin mor. Han havde så måtte så tale med hende hvilket han ikke havde lyst til. Her er forklaringen på dine smerter i skulderen sagde jeg. Næste gang, foreslog jeg, at han sagde til hende at hans kone ville ringe hende op når hun var klar. Du sidder og spænder og har mest lyst til at afbryde samtalen, men får ikke gjort det. Smerterne forsvandt få dage efter og han var blevet lidt klogere.

Klienthistorie:

En kvinde henvendte sig til mig med mavesmerter. Hun havde haft dem i flere år og varierede fra stærke til svagere i forskellige perioder af hende tilværelse. Hun havde været til lægen i flere omgange og var blevet undersøgt, men prøverne viste at der ikke var noget galt i hendes krop. Efter et par konsultationer fortæller hun om sit svære ægteskab med meget ufred og skænderier igennem flere år. Det kan stamme herfra, idet alle følelser faktisk fødes i maven, fortalte jeg hende. Jeg nævnte for hende at sår på tolvfingertarmen og mavesår jo også kan opstå når “vi” er ude i stressede situationer over længere tid. Hun fik nogle blide behandlinger på maven, over nogle gange, og fik samtidig fortalt om forholdet til sin mand. Hun synes at det hjalp og stoppede så hos mig. Efter ca. 3-4 måneder ringede hun og sagde at hun ikke havde flere mavesmerter, og at hun i øvrigt var blevet skilt fra sin mand.

Klienthistorie fra forfatter og psykolog Gill Edwards:

En skilsmisse kan udløse heldbredsproblemer, hvis den ikke håndteres godt. Hun blev opsøgt af en mand David, som havde fået konstateret prostakræft, da hans kone forlod ham til fordel for en yngre elsker, mens hun samtidig hånede ham for hans seksuelle utilstrækkelighed. Davids mor havde været alene med fire børn, som alle havde forskellige fædre, og hun sagde til ham, at mænd kun ‘duede til en ting’. Da hans kone mindede ham om, at han ikke engang duede til denne ‘ene ting’ – han led af impotens (ikke overraskende) – røg han ud i den skam og usikkerhed, som stammede fra barneårene. David var vokset op i troen på, at han ikke var værd at elske, og hans ægteskab var en gentagelse af hans mønster med moren. Deres skilsmisse var forbitret, og omkostningerne ved de juridiske kævlerier høje. Og stressen ramte hans prostata.

Comments are closed.